Möt vår nya medarbetare Niclas Wisén

Hej Niclas Wisén, ny Organisationspsykolog på Sandahl Partners i Stockholm

Vad gjorde du innan du kom till oss?

Jag kommer från 15 år i Försvarsmakten som officer och psykolog.

I början av 2000 talet gjorde jag mitt examensarbete på psykologprogrammet inom Försvarsmakten. Sedan arbetade jag kliniskt ett antal år innan jag fick frågan om jag var intresserad av att hoppa på något som kallas anpassad officersutbildning, och det gjorde jag.

Efter det har jag främst jobbat med hälsoaspekters påverkan på människan, med fokus på hur vi kan skapa fungerande system och förberedande mental träning. Försvarsmakten är den instans som ska omhänderta personal som varit ute i insats på ett eller annat sätt, så det är litet speciellt. Men samma kunskaper och metoder är användbara när det gäller att se till att ”vanliga” organisationer och chefer har verktyg för att kunna jobba med personal.

Vad lockade dig med Sandahls?

Det finns ju några namnkunniga bolag inom organisationspsykologin och Sandahl Partners hör definitivt dit. När jag efter pandemin började se mig runt efter bolag där det kändes spännande att arbeta och där jag kunde dra nytta av mina kunskaper seglade Sandahls upp som en given kandidat.

Vad ser du fram emot i din roll?

Jag har redan lärt mig så mycket under den tiden jag hunnit vara här och ser fram emot att lära mig ännu mer. Jag hoppas också kunna bidra med min kunskap kring grupp och organisationer som jobbar i mycket påfrestande sammanhang. Jag har ju en liten annan bakgrund än de flesta här på Sandahls så jag ser fram emot att kunna vara ett komplement till den kunskap som redan finns.

Jag har jobbat mycket med nyckelordet stridsvärde. Det handlar om hur rustad du är för den givna situationen du ska möta. Den känns högst applicerbar även i vårt arbete på Sandahls.

Föregående
Föregående

En dåres försvarstal för den ovälkomna eftertanken

Nästa
Nästa

Klart medarbetarna ska få jobba hemifrån – eller…?