Möt vår psykologkandidat Jenny Norberg

Jenny Norberg, psykologkandidat på Sandahl Partners Stockholm

Hur är det att vara psykologkandidat på Sandahl Partners?

Vi satte oss ned med Jenny Norberg som just nu är psykologkandidat på Sandahl Partners i Stockholm och talade om hennes upplevelse.

Berätta lite om dig själv, hur kom det sig att du sökte dig till just psykologprogrammet?

Jag har haft en rätt brokig väg under själva utbildningen. Jag började programmet 2011 och läste tre terminer men tog sedan en paus och studerade konst under flera år, bland annat på Konstfack. Under pandemin bestämde jag mig för att återuppta psykologstudierna. Då läste jag ytterligare ett år på programmet och sedan var jag i väg i Australien sju månader på konststipendium. Nu är jag tillbaka på psykologprogrammet sedan september. Att lära mig nya saker är en stark drivkraft för mig och har tagit mig till en mängd olika sammanhang.

Vad har du för konstnärlig inriktning?

Jag drejar mest nu för tiden, jag har rört mig från skulptur och installation i olika material till mer renodlad keramik. Jag lägger fortfarande tid på min konst även om studierna nu tar upp det mesta av min tid. För intresserade så finns smakprov på min hemsida: jennynorberg.com

Vad var det som drog dig till just psykologprogrammet?

Jag är väldigt intresserad av psykologi och ser det egentligen som samma intressegrund som jag har i konsten. Jag är intresserad av kontakten mellan människor men också kontakt i stort. Det kan vara kontakten till en plats eller natur eller egentligen vad som helst. Vad gäller psykologin så tänker jag mycket på: Var och hur får man människor att trivas, utvecklas, vara kreativa och ha tillgång till sitt inre? Jag är mycket intresserad av kreativitet och tror att vi för att vara kreativa behöver en slags trygghet i stunden eller i oss själva. Så jag tycker det är väldigt intressant att hitta sätt att vara närvarande och hur man kan underlätta för andra att hitta den tryggheten.

Vad var det som lockade dig att göra praktik på Sandahls och inom organisationspsykologi?

Jag har nog alltid haft ett kritiskt tänkande påslaget på de arbetsplatser jag varit på. Vad gör vi här? Vad är det meningen att vi ska uppnå? Vem är det som styr och varför gör vi det vi gör? Alla de frågorna brukar bubbla inom mig och jag har haft en längtan efter att ta tag i dem. Att få vara med och utveckla utifrån dem. Vi spenderar ju så stor del av våra liv på arbetsplatser och då tycker jag det är viktigt att det fungerar så bra det bara går.

Jag kände till Sandahls och hade en bild av att de stod för god kvalitet och stod stadigt i det de gör. De är psykologer först och främst och använder den kunskapen för att hjälpa organisationer. Jag hade en väldigt seriös bild av Sandahls och den har infriats. Jag upplever till exempel Sandahls som väldigt öppna och aktiva kring forskning.

Jag blir väldigt respektfullt bemött här på Sandahls. De bemöter mig som en kollega och är nyfikna på vad jag har att bidra med. Det känns väldigt fint. Att de till exempel tycker det är viktigt att jag har lära-känna-samtal med alla här säger mycket om hur man blir mottagen på Sandahls och kulturen här. Jag upplever att de är måna om att leva som de lär och det uppskattar jag verkligen.

Vad ser du fram emot under resterande tid på Sandahls?

En sak jag ser mycket fram emot är att få coacha på egen hand. Jag känner mig hemma i det enskilda mötet. Men jag ser också fram emot att utmana mig själv lite mer kring grupp och ledarskap. Att stå inför en grupp och säga att man har något att komma med. Att verkligen kliva in i en grupp. Jag är inte så extrovert som person, så det är lite av en utmaning för mig. En rolig och lite nervös utmaning.

Föregående
Föregående

Ryck inte plåstret!

Nästa
Nästa

När känslan av att vara en bluff tar över