Möt vår nya medarbetare Anna Derwinger Hallberg

Hej Anna, ny Organisationspsykolog på Sandahl Partners i Stockholm!

Vad gjorde du innan du kom till oss?

Det är lite av en cirkel som sluts för jag gjorde faktiskt min praktik under psykologutbildningen på Sandahl Partners. Det är ganska exakt 30 år sedan nu. Jag har haft kontakt då och då med Sandahls och också stundtals gått in och tagit uppdrag i perioder under dessa år.

I min yrkesbakgrund har jag både haft en akademisk karriär där jag skrivit en avhandling som handlar om individens lärande och framförallt förutsättningar som gör att man kan minnas bättre. Den ledde till mycket föreläsningar och en plats i TV-soffan i Fråga doktorn till exempel. Jag har också skrivit en bok utifrån ett annat intresseområde, förlåtelse och hur vi kan reparera både minnen och relationer, för 2 år sedan.

Efter ca 10 års akademisk karriär flyttade jag och min familj till Gotland och där har jag bott fram tills nu. På Gotland arbetade jag länge inom Region Gotland i olika roller. Ofta i någon typ av ledande roll men även som processledare och som intern organisationspsykolog. När jag tittar tillbaka kan jag se en röd tråd i att ha arbetat med människors lärande, enskilt och tillsammans, på olika sätt under min yrkeskarriär..  

Vad lockade dig tillbaka till Sandahls?

Vi har ju som sagt haft en del kontakt genom åren och för ett par år sedan så möttes vi igen under Almedalen. Efter det höll vi kontakten lite tätare och när jag och min man bestämde oss för att flytta upp till Stockholm där våra barn nu bosatt sig, kändes det helt naturligt att det var på Sandahls jag skulle börja arbeta.

Jag är jätteglad att vara här nu. Jag tycker Sandahls är fantastiska i att de kombinerar en oerhört stor kunskap som är evidensbaserad samtidigt som det finns en passion och ett stort humanistiskt hjärta som vill att människor ska få komma till sin rätt i organisationer.

Vad ser du fram emot i din roll?

Jag har ju under lång tid varit ute och testat mina vetenskapliga teorier i praktiken, men skillnaden nu är att jag kliver in i ett sammanhang där jag får enorm bredd. Så jag längtar efter att träffa många olika organisationer för jag vill se och är nyfiken på alla varianter och olika utmaningar. Det är det ena, det andra jag tycker är oerhört intressant är att arbeta med komplexa situationer, t ex samverkan, för jag vet hur svårt det kan vara och också hur man faktiskt kan lösa det.

Föregående
Föregående

Ett bättre liv med den mentala tallriksmodellen!

Nästa
Nästa

Tillitsbaserat ledarskap – inte så svårt som du tror