Ny VD på Sandahl Partners i Stockholm

Jesper Hermansson  är ny VD på Sandahl Partners Stockholm från och med 1 mars. Här berättar han om vad organisationspsykologerna på Sandahls kan bidra med och vad han kommer fokusera på i sin nya roll. 

Berätta om din nya roll och vad du gjort innan på Sandahl Partners?

Efter tio år som organisationspsykolog på Sandahl Partners Stockholm går jag in i vd-rollen den 1 mars med glädje och stolthet!  Jag driver bolaget tillsammans med vår tidigare vd Eva Birgerson, som bland annat kommer att fokusera på att utveckla SandahlsAkademin – vårt just nu snabbast växande affärsområde.

Jag ser fram emot att driva det här fina bolaget som jag tror så mycket på, för att bidra till samhället och våra organisationer. Det är fantastiskt roligt att få fortsätta utveckla Sandahls som har en stolt tradition sedan 35 år, och som samtidigt är i ständig förändring och utveckling. Vi strävar efter att vara en förebild för alla som är intresserade av organisationspsykologi och berikar på det sättet våra partners och det samhälle vi lever i.

Vad kommer du fokusera på i din nya roll?

Jag vill fortsätta tydliggöra Sandahls unika bidrag och varför man som VD eller HR-chef ska välja att anlita en organisationspsykolog. I partnerskap med våra uppdragsgivare gör vi kulturförändringar på riktigt, där vi med vår process och kompetens bidrar till att organisationernas affärsplaner och uppdrag verkligen omsätts i vardagen. Jag kommer att lägga stort fokus på dialog med marknaden på olika vis, både uppdragsgivare och andra samarbetspartners.

Mitt fokus internt är att förvalta den kreativa och spännande kultur som finns på Sandahls. Det ser jag framemot att göra tillsammans med vårt team av skickliga, trevliga och kloka organisationspsykologer.

Vad tycker du är unikt med Sandahl Partners?

Sandahls grundades av två psykologer som såg behovet och potentialen i att använda psykologisk vetenskap och kompetens för att driva organisationer och att detta var en viktig pusselbit som saknades i många verksamheter. Grundarna drevs av en stark vilja att bidra till samhällsutvecklingen genom att göra organisationer mer funktionella. Det arvet är vi på Sandahls stolta över att föra vidare!

Anledningen att vi heter Sandahl PARTNERS är att när vi engagerar oss i en kund, blir vi en partner till dem när vi under en period samarbetar för att de ska nå sina uppdrag och mål. En del av vårt uppdrag är att funktionellt stångas och utmana våra kunder om vi tror att det finns smartare sätt att nå målen.

Vi förenar verklighet, vetenskap och humanism i vårt arbete. Sandahls har en humanistisk och systemteoretisk utgångspunkt, vilket hjälper oss att arbeta med komplexa frågor med bibehållen respekt för människorna vi möter.

Varför ska man anlita organisationspsykologer?

Det unika med oss organisationspsykologer är att vi integrerar tre kunskapsområden:  individualpsykologi, socialpsykologi och management. När man anlitar organisationspsykologer från Sandahls ska man ställa krav på en tydlig effekt, det vill säga att efter samarbetet med oss ska det vara annorlunda, något ska ha hänt på riktigt. Vår process och metod gör skillnad. Det är det vi brinner för och därför vi går till jobbet varje dag!