Helena Önneby, HR Director på Weber Saint-Gobain Byggprodukter AB svarar på frågor kring hur hon upplevt samarbetet med Sandahl Partners

weber-logo

– Uppdrag – Kan du säga något om insatsen och målet för insatsen?
Vi använder Sandahl Partners främst vid chefsutvärderingar men även i coachinginsatser och allmänt bollplank när våra egna resurser inte räcker till, när vi saknar kompetensen eller då vi helt enkelt behöver en tredje part som stödjer oss. Målet med chefsutvärderingarna är att säkerställa att framtida chefer har ledaregenskaper och tillräcklig självinsikt för att hantera eventuella svagheter, ibland använder vi även onboardingsamtal i syfte att säkerställa att även kandidatens chef får relevant information och att en handlingsplan tas fram.

– Varför anlitades/valdes Sandahl Partners?
Vi har förut jobbat med Michael Soderling som nu är konsult på Sandahls och genom honom fick jag en inbjudan till ett seminarium på Sandahls som var väldigt givande.

– Har Sandahl Partners motsvarat Era förväntningar?
Jag uppfattar Sandahl Partners som ett professionellt och modernt företag där alla medarbetare är både psykologer och organisationskonsulter vilket ger legitimitet och seriositet. Jag får alltid ett seriöst, professionellt och vänligt bemötande i mina kontakter med Sandahl, jag kan lita på att de håller vad de lovar.

– Vad tycker du har varit det största bidraget/resultatet om man ser tillbaka?
Vi har höjt kvaliteten på våra chefstillsättningar och slutat tillsätta “en bra kille” till chefsjobbet och istället valt den som har störst ledarpotential och det har Sandahls varit starkt bidragande till.

– Skulle Ni rekommendera Sandahl Partners och i sådana fall vad skulle Ni säga?
Jag rekommenderar redan Sandahls i många olika sammanhang när kollegor inom och utanför koncernen söker en proffsig samarbetspartner när det gäller coaching, chefsutvärdering och outplacement.

Läs vad andra kunder tycker om Sandahls här