Seminarium Almedalen 2019: Det är dags att gifta ihop traditionellt hållbarhetsarbete med psykologisk hållbarhet i arbetslivet

Vi ser idag att allt fler organisationer inrättar hållbarhetschefer och har ett gediget arbete inom hållbarhet. Samtidigt ser vi växande problem med ett ohållbart arbetsliv med stress, sjukskrivningar och otydligt ledarskap. Här är arbetet med psykologisk hållbarhet en nyckel för arbetslivet.

Psykologisk hållbarhet fokuserar på frågor som handlar om tillit, engagemang, psykologisk säkerhet och trygga organisationer. Saknas det idag ett helhetsgrepp där även högsta ledning gifter ihop arbetsplatsernas mående med hållbarhetsarbetet? Det är dags att dagens organisationer gifter ihop sitt fokus på ekologisk och ekonomisk hållbarhet och också inkluderar psykologisk hållbarheten på arbetsplatser och i organisationer. Hur ska framtidens organisationer driva långsiktig förändring för att både värna miljö, ekonomi, social och psykologisk hållbarhet. Vad krävs av framtidens ledare för att verkligen åstadkomma den långsiktiga förändring som både näringsliv och samhälle efterfrågar?

Medverkande:

  • Jonas Mosskin, Organisationspsykolog, Sandahl Partners
  • Johanna Snickars, Kommunikationschef Technology & New businesses, Ericsson
  • Johanna Landberg, Hållbarhetschef, SPP
  • Caroline Andermatt, VD, Myrorna

Tid: 2/7 2019 kl. 09.00 – 10:00

Plats: Strandgatan 18, Sjöbergs Bakgård

Kontaktperson: Jonas Mosskin, organisationspsykolog, Sandahl Partners, 0736-505103, jonas.mosskin@sandahls.se