Startskottet har gått

SCTrapporteringDen årliga SCT-konferensen inleds med en tvådagars ”pre-institute” där man erbjuder fördjupande program av olika slag. Några av mina kollegor har tagit sig hit för att delta över helgen i detta. Vid söndagsmiddagen berättar de om sina intryck för oss som anlänt senare.

”Det mest intressanta hittills för mig var insikten i hur människors kommunikation bildar förutsägbara (ibland) mönster.” säger Alexander. ”Vi har använt SAVI-modellen för att diagnosticera och analysera besvärliga samtal som vi själva varit med om. Det blev väldigt tydligt när och varför det gick snett i samtalet, och även hur man skulle kunnat göra annorlunda för att det inte skulle urarta.”

Jesper, som har deltagit i en annan workshop, berättar ”Jag tyckte det var en spännande tanke att man själv kan ta kontroll över den feedback man vill ha från andra. Det är inte minst viktigt för chefer som ofta får rätt litet feedback spontant. Det första man behöver fundera över är vad syftet är med att be om feedback – vill jag bara få bekräftelse på att jag är bra, eller vill jag få feedback som hjälper mig att utvecklas?”

Varje dag avslutas konferensen med att alla deltagare samlas för reflektion i storgrupp. Över 100 människor sitter på stolar i en stor ring och för ett gemensamt samtal, genom att använda en metod som hjälper mänskliga system att hantera och integrera sina olikheter. Jag räknar med att vi under veckan kommer att få läsa om tankar, upptäckter och lärdomar som vi får om vad som händer med oss när vi deltar som medlemmar i stora grupper

SCT-konferensen

SCT-konferensen2

Rapporterat av: Eva Birgerson

Här kan du läsa våra övriga rapporteringar från konferensen.