Fredagsvin i prispokalen!

Du vet den där känslan när du efter en lång vecka äntligen får korka upp vinet och bara sitta där och njuta av nuet! Du har haft en lång vecka med oändligt många fler processer än vad du hade tänkt dig, och efter en massa turer fram och tillbaka får du äntligen lägga allt åt sidan och bara njuta av att du är du och att ingenting måste presteras.

Ja, jag vet, det är inte vinet det handlar om. Alkoholen är bara ett påhäng som jag fyllt på med, som efter en tid har kommit att förknippas med att koppla av, njuta och bara få vara mig själv för en stund. Någon annan kanske hellre tar ett varmt bad, en långpromenad eller chips och läsk framför tv:n. Men det är något med firandet av att äntligen vara framme som är värt att lyfta fram. Det är alldeles för lätt att hela tiden stirra sig blind på nästa utvecklingsområde, nästa hinder som ännu inte har passerats eller nästa detalj som ännu inte är helt perfekt.

Jag avslutade ett ledarprogram nu i veckan med en kund som ställer höga krav på sig själv, sina anställda och på mig som konsult. Vi hade först jobbat med ledningsgruppen och nu skulle modellerna och verktygen spridas till övriga chefer och ut i verksamheten. Under ett år har vi haft nio dagar med teori, träning och tillämpning. Alla cheferna på ledarprogrammet har arbetat hårt med att utveckla sig själva som personer och i rollen som ledare och vi har sakta men säkert fått skörda frukterna av detta arbete.

I torsdags var det dags att avsluta ledarprogrammet och rikta fokus mot den period av mer självständigt arbete som nu ligger framför cheferna. Det kändes viktigt att i detta läge markera att vi har tagit ett rejält kliv framåt och fira våra framgångar. Att markera att en period är avslutad och nästa period är på ingång. Som den ansvarige chefen sa: Vi firar för lite!!! Ja, jag kan bara hålla med. Vi firar våra framgångar för lite och vi glömmer att stanna upp och njuta av resultatet av det hårda arbete vi utför.

Någon borde inrätta ett hederspris till den organisation som på bästa sätt lyckas integrera firandet av framgång med ett ständigt blickande mot nya utvecklingsmöjligheter. Någon som vill anta utmaningen?

Och till er alla från oss alla – passa på under julledigheten att fundera över, fira och njuta av dina framgångar och allt du åstadkommit under hösten.

God Jul!

Nyfiken på Sandahl Partners och våra tjänster? Kontakta oss gärna på info@sandahls.se