Vill du komma bort från chefen?

Tio timmar från din chef – så lyder en reklamslogan för charterresor på busshållplatser i Stockholm idag. Och när bussen kommit läser jag i SvD att ungefär hälften av Sveriges anställda vill söka nytt jobb och att det främsta skälet till det är ledarskapet.

Om du ingår i gruppen som vill byta jobb på grund av chefen eller åka iväg på solsemester på grund av densamme, vill jag ställa en fråga: Vad är det som hindrar dig att stötta din chef som du uppenbarligen ser brister hos?

För hur det än är, så är det svårt att gå in i en organisation och samverka och få till det med alla andra som är där. Den andra personen som är din chef brottas också med sin roll eller har hittat en eller flera strategier för att hantera utmaningarna på jobbet.

Kanske är det så att det är just den personen som du inte gillar som chef? Och i så fall, vad är det hos den personen som stör dig? Eller är det kraven som din chef ställer på dig? Kan du fråga dig själv vad det egentligen är som stör och stoppar dig från att gå in med din energi och bidra till att chefen kan bli mer funktionell?  

– Gör en lista över vad som stör dig

– Konkretisera med exempel

– Rangordna listan

– Titta på din lista och fundera över om du fortfarande värderar denna brist så högt att du är beredd att byta jobb på grund av det.

En solsemester kanske fortfarande är motiverad, men mitt tips är att du får ut mer av din ledighet om du gör det för din egen skull istället för på grund av din chef.