Hällefors och Grythyttan är inte bara hänförande vildmark och matupplevelser. Vill du jobba i en internationell miljö och bo i vacker kulturmiljö så är Hällefors den rätta platsen för dig – här finns både Ovako, Spendrup, Delmat och Grythyttans stålmöbler som tillverkar klassiska trädgårdsmöbler. Trädgårdsmöblerna med kvalitet som stod i mormors trädgård. Utbildningsnavet Restaurang och hotellhögskolan som lockar elever från när och fjärran. Besöksnäringen med Loka Brunn och Gästis i Grythyttan som ledande inom bland annat matupplevelse. Hällefors kommun ligger i Bergslagen och Örebro läns norra del.

För fakta om Hällefors se www.hellefors.se

Kommunchef

Som kommunchef är du länken mellan kommunstyrelse och förvaltning. Du arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen. Kommunchefen är en tydlig ledare för kommunens organisation. Kommunen har sedan 2015 en organisation, där kommunstyrelsen är beslutande nämnd för verksamheterna. Kommunchefen ska bidra till en tydlig rollfördelning och god dialog mellan förtroendevalda och förvaltning. Du är ytterst ansvarig tjänsteman för ärenden till kommunstyrelsen och för att beslut verkställs. Som stöd har du cheferna i kommunens ledningsgrupp att samordna och utveckla kommunövergripande och gemensamma frågor. Du ska arbeta för en effektiv organisation med tydliga styrprinciper, struktur, samordning och en god arbetsmiljö. Ett tryggt ledarskap med gott omdöme som gör det möjligt för kommunens medarbetare att få utveckla sina yrkesroller och stabilisera organisationen efter ett par år med hög arbetsbelastning och ledarbyten. Som kommunchef ska du verkställa kommunstyrelsens visionsarbete; att göra Hällefors mer attraktiv som kommun och arbetsgivare.

Du ska i samråd med kommunstyrelsens ordförande representera kommunen utåt och utveckla samarbete med externa parter. Du ska företräda kommunen både lokalt, regionalt och i förekommande fall nationellt.

Läs mer om arbetet och vad vi söker för kravprofil här

Mia HaglundFör frågor, kontakta rekryteringskonsult Mia Haglund Sandahl Partners på telefon 019 -6090278.

Skicka CV och personligt brev till orebro@sandahls.se senast 2/5.